AGI
KriterPuanStandartHatalar
Baş, boyun, yaka 15 A.G.I. yi diğer bütün kıvırcık türlerden ayıran özellik, tamamı ya da kısmen var olan kalkık boyunluğun enseden gelerek kafayı içine alan bir kapüşon oluşturmasıdır. Baş yuvarlak, iri ve çok hacimli olmalıdır. İçe kıvrık yaka (oluk şeklinde) derin ve boyunla uyum içindedir. Yaka gaganın altında geniş ve derindir. Gaga kuvvetli ve koniktir. Yukarı kıvrık ense tüyleri bir başlık, kapüşon oluşturur Kapüşonsuz. Düz tüylü kafa. Ufak, ince kafa. Yaka kesintili ve/veya derin değil belli belirsiz
Baş, boyun, yaka 15 İyi gelişmiş yüzgeçler, yukarı doğru azalmadan mümkün olduğu kadar yükselmelidir. Kanatlara doğru hafifleyerek, simetrik olarak yaklaşır. Zayıf ve eğik. Yüzgeç yok, simetrik değil. Göğse doğru veya göğse karışmış. Karın üzerinden çıkmış karışık yüzgeçler.
Boy 10 En az 21 cm. olmalıdır. 21 cm. altında.
Tüy yapısı 10 Esnek ve kaliteli. Çok hacimli, düzgün ve geniş olmalıdır. Bütün renkler olabilir. Hacimsiz, kısa, sert veya çok yumuşak
Manto 10 Yaygın, geniş, uzun tüylerle uyumlu bir kıvırcıklık oluşturur, güzel bir gül şeklindedir, sırtın merkez noktasından başlayarak öne ve yanlara doğru açılan tüylerden bir taç oluşmalıdır. Kuyruk sokumu bölgesinde bol tüylerden oluşan sağa sola doğru açılmış buket mantoyu tamamlar. Orta çizgisi ile simetrik. Gül şeklinde değil. Hacimsiz veya tek taraftan çıkan tüylerden oluşmuş.
Göğüs ve karın 10 Göğüs tüyleri birbirine benzer şekilde, yukarı doğru uzamalıdır. Göğüs bir yelpaze şeklindedir. Göğüste çukur bölgeler olmamalıdır. Karın tüyleri yukarı doğru yükselir ve göğüs ile boşluk oluşturmadan birleşir Karın tüyleri çok kıvırcıktır. Göğsün iki yanının simetrik olması istenir. Kapalı kabuk görünümünde. Kademeli bir göğüs değil. Çok dağınık.
Kuyruk 10 Tek tip uzun ve geniş tüyler kuyruk uçunda bir kare oluşturur. Kuyruğun üst kısmında çok sayıda uzun ve geniş horoz tüyü bulunur. Kısa, kırlangıç kuyruğu inceliğinde veya çatallı.
Duruş 5 Gururlu ve güçlüdür. Tünekte 60 derece açı ile ve hafif eğimli duran kuyruğu ile haşmetli bir duruş sergiler. Eğik, tünek üstünde yatık.
Kanatlar 5 Kanatlar, düzenli ve güçlüdür. Kanatlar çok hafif kuyruk üstünde çakışır. Abartılı kesişen.
Bacaklar, ayaklar 5 Güçlü, büyük bacakları ile tüneği sağlam kavrar. Temiz ve pulsuz bacakları olmalıdır. Bacaklar dik ve ince. Tırnaklar kırık.
Genel kondisyon 5 Sağlıklı, temiz, bir şekilde kendini güzel sergilemelidir. Pis, sağlıksız. Tedirgin kendini sergileyemiyor.

TKKKF- COM Standartları - AGI




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr