Border
KriterPuanStandartHatalar
Duruş (Pozisyon) 15 Neşeli, aşırı özgür, mağrur ve gururludur. Baş ensede çukurluk yaparak birleşir ve dik durur. Border 60 derecelik dengeli bir duruş göstermelidir. Görünüm eksikliği. Yatık. Sinirli.
Vücut ve Sırt 15 Yandan bakıldığında profili oldukça dolgun ve yuvarlaktır. Beden, göğüs ve sırt kavisi ile, öne yatmadan uyumlu, yuvarlaklıktadır. Kuyruk sokumuna kadar düzenli bir kavis oluşturur. Yukarıdan bakıldığında, omuzlar sırt derinliğine orantılı ve bütün açılardan görülecek şekilde yuvarlak bir vücudu olmalıdır. Böylece göğüs tüylerinin arasındaki boşluk engellenmiş olur. Göğüs yeterince yuvarlak değil, omuzlar dar. Sırt düz. Kanatlar çok ağır. Göğüs ve karın çıkıntılı.
Renk 15 Zengin, yumuşak, muntazam, temiz, iyi çıkmış, parlak ve derin. Renk ve parlaklık vücudun her yerinde ki tüylerde aynı tonda görülmelidir. Her türlü yapay renklendirici bu cinsin tüy rengini bozar. Kırmızı ve portakal hariç her rengi olur. Donuk renkli. Renk derin değil. Aşırı derinlik ve sertlik.
Baş ve Boyun 10 Baş her açıdan mükemmel bir küre şeklinde. Gaga kısa. Gözler cam gibi olmalı, Gözler başın merkezinde, alt gaga ile üst gaganın arasındaki çizginin hayali devamına yerleşmiş gibi görünmelidir. Baş vücutla uyum içindedir. Ense başı omuzlardan ayıran derinliktedir. Baş ve gövde arasındaki tüylerde kesinti ve boşluklar olmamalıdır. Baş yuvarlak değil. Hatalı baş görüntüsü. Yanaklar düz. Gaga çok büyük. Baş ya çok küçük ya çok ağır. Alın yok. Ense dolgun. Kaşlı. Gerdansız. Ense çukuru eksik veya yanlış eksikliği.
Kanatlar 10 Sıkı bir şekilde sırtı kaplayarak vücuda bağlanır. Uzun kanat tüyleri, iki yanda mükemmel toplanmıştır. Uzun kanat tüyleri kuyruk başlangıcında muntazam olarak birleşir. Birinci ve ikinci kanat tüylerinde kırık ve eksiklik olmamalıdır. Çakışan ve/veya sarkık çok uzun kanatlar.
Tüy Yapısı 10 Sık, vücuda yapışık, nitelikli bir incelikte, sağlıklı, parlak, olmalıdır. Tüylerin her hangi bir bölgesin de kıvırcıklık veya talaz olmamalıdır. Boyun, göğüs ve ensede, boşluklar ve çizgiler görülmemelidir. Açık renk. Dağınık, talazlı. Parlak değil. Göğüste çizgi var. Horoz tüylerinin olması.
Genel Kondisyon 10 Sağlıklı, hareketli, gürbüz olmalı ve kuşun temizliğine çok dikkat edilmelidir. Sağlıklı değil. Gaga ve tırnaklarda bozulma. Kirli.
Bacaklar ve Ayaklar 5 Bacaklar uzun ve sağlam olmalı. Baldırlar muhakkak görülmelidir. Butlar belirgin değil. Bacaklar gergin. Bacaklar kısa.
Kuyruk 5 Kuyruk uzunluğu kuşun uzunluğunun 1/3’ü kadar olmalıdır. Sıkı sağlam ve pipo sapı görüntüsündedir. Kuyruk ucu yuvarlaktır. Kuyruk oldukça temizdir. Çok uzun, açık ve/veya sarkık. Kırlangıç kuyruğu.
Boy 5 14,6 cm Çok büyük veya çok küçük

TKKKF- COM Standartları - Border




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr