Belçika Kamburu
KriterPuanStandartHatalar
Duruş 40 Hareket ederken kuş boynunu öne uzatıp omuzlarını kaldırır. Başı sırttan (arkadan) bakılınca görünmez. Sırt kuyrukla dikey bir çizgi oluşturur. Kuş ayaklarının üzerinde yavaşça gerinir ve 7 biçiminde durur. Kuşun kuyruğu ile tünek arasında 1cm uzaklık olmalıdır. Kuşun boynu ile vücudu arasında 80 derecelik bir açı oluşur. Sinirli, düzgün bir üçgen şeklinde değil. Kuyruk tüneğin altında. Kanatlar vücuda yapışık değil.
Vücut 25 Göğüs üçgen şeklinde uzun ve geniş, kuyruk ile birlikte düşey bir çizgi oluşturur. Dolgun, geniş, üçgen sırt ,ne çok yuvarlak, ne çok oyuktur. Omuzlar geniş ve yüksek. Kanatlar uzun ve vücuda yapışıktır. Göğüs dar. Silindir şeklinde. Üçgen değil. Çok kısa. Omuzlar çok oyuk. Omuzlar çok dar, yuvarlak, üçgen değil. Kanatlar ayrık.
Baş ve Boyun 15 Baş küçük ve oval. Boyun ince ve uzundur. Baş büyük ve iri. Boyun kısa ve dar.
Tüy Yapısı 10 Tüyler mümkün olduğunca düz ve parlaktır. Kuş portakal veya kırmızı hariç her renk olabilir. Tüyler çok kıvırcık ve kaliteli değil. Kırmızı boyalı.
Boy, Bacaklar ve Butlar, Kuyruk 10 En az 17 en çok 18 cm.dir. Uzunluk gagadan omuzlara ve omuzlardan sırtı takip ederek kuyruğun ucuna kadardır. Bacaklar uzun, hafif bükük ve tüylü. Butlar vücuda yapışıktır. Sağlam, dar, uzun ve sırt ile aynı çizgide durmalıdır. 17 cm.den küçük veya 18 cm.den çok büyük. Bacaklar kısa. Tüysüz. Ayaklar Gibber şeklinde çok dik, bükülmüyor. Kuyruk balık kuyruğu gibi açık. Veya sırtla çizgi halinde değil tünekten çok uzak duruyor.

TKKKF- COM Standartları - Belçika Kamburu




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr