Fiorino
KriterPuanStandartHatalar
Boy ve Biçim 15 En fazla 13 cm olabilir, Sadece vücudunda kıvırcıkları olan dolgun ve biçimlidir. İri, dış görünüşü düzgün değil.
Tepe (kafa) Boyun 15 Tepe: Yuvarlak, düzgün, simetrik. Tepe noktası başın merkezinde, gözler belirgin görülür şekildedir. Kafa: Kaşlı, geniş ve yuvarlak, gözler belirgindir. Boyun: Düz, güzel, geniş ve tepe ile güzel kaynaşmış olmalıdır. Oval, dağınık, tepe noktası tam merkezde değil. Göz çok belirgin değil. Ensede boynuz tüyleri var. Ensesi çıplak. Kafa şekli dar, soğuk, kaşsız. Boyun: Boyun tüyleri, çok ince ve kıvırcık.
Duruş 10 Kuş tünekte 55 derecelik bir açı ile hafif dik durmalıdır. Bu pozisyon ne çok dik ne de yatıktır. 55 dereceden eğik, yatık
Tüy Yapısı 10 İpeksi, yoğun, kıvırcık yerleri tahmin edilenden daha parlak olmalıdır. Çok sert, yeterince gür değil, karın tüyleri kıvırcık
Manto ve Omuzlar 10 Sırtı kaplayan tüyler simetrik ve yoğun. Manto boyunca orta çizgi yerinde ve düzgün olmalıdır. Simetrik değil, sırt yeterince örtülü değil, ayrım çizgisi doğru yerinde değil.
Yan Yüzgeçler 10 İki taraftan yoğun, simetrik ve kanatların ucuna kadar dik olmalıdır. Zayıf, simetrik değil, yeterince dik ve eşit değiller. Yerleşimi çok alçak, çok yüksek
Kıvırcık Göğüs Tüyleri 10 Simetrik, kapalı kabuk (midye kabuğu) şeklinde, yoğun ve hiç boşluksuz olmalıdır. Karın bölgesinde kıvırcıklar bulunmamalıdır. Simetrik değil, açık, aralıklı.
Kanatlar 5 Bedene uyumlu ve kuyruk sokumunda düzgün, çakışmadan durmalıdır. Üst üste çaprazlanmış veya vücuttan sarkar pozisyonda.
Ayaklar ve Baldırlar 5 Uzun, tüylerle kaplı, parmaklar ve tırnaklar sağlam, sağlıklı ve temiz olmalıdır. Kısa ve tüylerle iyi örtülmemiş.(Baldırlar tüysüz.)
Kuyruk 5 Kısa ve sıkı Çok uzun, çok geniş.
Genel Kondisyon 5 Temiz, canlı, sağlıklı olmalıdır. Bütün renkler olabilir. Sağlıksız, canlı, hareketli değil,

TKKKF- COM Standartları - Fiorino




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr