Norwich
KriterPuanStandartHatalar
Biçim/Duruş/Tip/Boy 25 Vücut kısa, tıknaz ve doludur. Göğüs dolu geniş ve gaganın altından başlayıp kuyruğa kadar yarım daire görüntüsü vermelidir. Sırt geniş ve yuvarlaktır. Sırt göğüs mesafesi kuşa yuvarlakmış görüntüsü verir. Kuş çok asil durur. Ne çok dik ne çok yatık. Ağırkanlı, soğuk bir duruş sergiler. Boy 16-16.5 cm dir Bodur değil. Göğüs dar ve yeterince olgun değil. Sırt düz. Tip uzun. İstenilen biçimden çok uzak. Çok dik veya yatık. Çok büyük veya çok küçük
Tüy yapısı 20 Tüyler gür, zengin, sık ve parlaktır. Horoz tüyleri olmamalıdır. Çok uzun, horoz tüyü var. Kırık telekler, pis tüyler. Göğsü çok ağır.
Ense ve Boyun 10 Ense ve boyun kısa, dolgun ve geniştir. Düzleşmiş boyun veya ense.
Baş 10 Baş yuvarlak, dolgun ve büyük. Alın geniş ve iri, yanaklar tombul. Gaga kısa ve konik. Gözler gaga uzunluğuna oranla iyi yerleşmiş ve belirgin. Kaşsız. Baş yassı, alın yok. Kafa ufak
Kanatlar 10 Kanatlar vücuda yapışık ve kısa. Kuyruk üstünde çaprazlanmadan durmalıdır. Kanatlar uzun ve/veya düşük. Kanatlar çakışık veya çarpık.
Renk 10 Turuncu ve kırmızı dahil bütün renkler görülebilir. Tüyler aynı tonda Renklenmiş (homojen) olmalıdır. Suni renklendirme nedeniyle iki renkli. Tüylerin rengi çok açık.
Kuyruk 5 Kuyruk kuşun bütünlüğü ile uyumlu, sıkı ve kısa. Vücut ile orantılıdır. Kuyruk çok uzun. Düşük görünüyor.
Bacaklar ve Ayaklar 5 Bacaklar ne çok uzun ne çok kısa. Heybetli. Butlar ancak hareket ettiğinde görünmelidir. Çok uzun veya çok kısa. Yeterince dolgun olmayan bir vücuda göre butlar çok belirgin duruyor.
Genel Kondisyon 5 Sağlıklıdır. Kusur ve şekil bozuklukları yoktur. Sağlıklı değil. Tüylerinde toplanmalar var.

TKKKF- COM Standartları - Norwich




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr