Gloster
KriterPuanStandartHatalar
Ölçü 20 Oldukça küçük. En fazla 11 cm Çok büyük.
Tepe ve Kafa 20 Tepe: Yusyuvarlak ve dolgun, enseyle iyice kaynaşmış vaziyettedir. Tepenin merkez noktası çok ufak ve tepenin ortasındadır. Tepe tüyleri bisiklet tekerleğindeki teller gibi düzgün ve intizamlı şeklinde tanzim edilmiştir. Gözler kısmen görülmelidir. Gaga konik ve küçüktür. Kafa: Yuvarlak, oldukça geniş, kaşlar belirgin. Yanaklar dolgundur Tepe: Oval, çok küçük, tepe noktası açık, göz gizli, tepe köşeli, enseye bağlı değil, çok düz, ense çizgisi mevcut. Merkez nokta: Çok büyük. Çizgi şeklinde. Gaga çok ağır. Baş: Üçgen, düz, kaş yok, çok küçük.
Vücut 20 Sırt dolgun, hafif bombeli. Göğüs oldukça geniş, yuvarlak ve bodur olmalıdır. Kanatlar kapalı kuyruk üzerinde çaprazlanmadan ve/veya sarkmadan durmalıdır. Baş bedene çok yapışıktır boyun belirsizdir. Sırt düz. Sırt çökük. Kanatlar çok sarkmış. Göğüs ve omuzlar çok dar. Boyunda düzleşme. Vücut çok ince. Ense belirgin. Çok ağır, karnı sarkmış. Butlar belirgin.
Tüy Yapısı 20 Yumuşak, vücuda yapışıktır. Renkler parlak olmalıdır. Kırmızı ve portakal hariç tüm renkler olabilir. Çok uzun, vücuttan sarkmış talazlı, yıpranmış, Donuk. Göğüs hızlı atıyor. Horoz tüyleri var.
Duruş 5 Kibirli, yarı dik, hareketli. Yatık. Çok dik. Butlar belirgin görülüyor.
Kuyruk 5 Kısa, dar, sırt ile aynı eğimdedir. Uzun ve eşit değil. Kırlangıç kuyruğu şeklinde. Uç tüyler eksik.
Bacaklar ve Ayaklar 5 Bacaklar kısa, hafif bükük. Butlar görünmemelidir. Bacaklar ve ayaklar: Çok uzun.
Genel Kondisyon 5 Sağlıklı, canlı ve temiz görünümlüdür. Yıpranmış. Sağlıklı değil.

TKKKF- COM Standartları - Gloster




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr