Sud Hollandis (Güney Kıvırcığı)
KriterPuanStandartHatalar
Duruş 15 7 rakamı şeklinde. Vücut ile boynun açısı 90 derece olmalıdır. Tam bir 7 rakamı görünümünde değil. Kuyruk tüneğe değer vaziyette. Ayaklar bükük. Duruş tünekte yeterince dik değil. Diz eklemi öne doğru.
Bacaklar 10 Bacaklar mümkün olduğu kadar uzun, gergin ve sağlam. Baldırlar tüylüdür. Bacaklar kısa. Butlar yarı çıplak veya çıplak.
Tüy 10 Tüyler mümkün olduğu kadar parlak ve kaliteli. Baş, boyun ve karın tüylerinde kıvırcıklık olmamalıdır. Yıpranmış, kıvırcık bölümleri tam kıvırcık değil. Boğazda ve karnın altında kıvırcıklıklar var. Horoz Tüyleri var.
Boy 10 En az 17 cm.dir. 17 cm den küçük
Manto 10 Simetrik, yüksek ve iyi gelişmiş tüylerden oluşmalıdır. Mantonun düz ve belirgin bir orta çizgisi olmalıdır. Simetrik değil. Yetersiz gelişmiş. Orta çizgi düz değil. Çok küçük. Çok Büyük.
Göğüs Kıvırcıkları 10 Simetrik ve sepet biçimindedir. Göğüs tüyleri İki taraftan simetrik yükselmelidir. Çok zayıf. Göğüs çıplak. Sepet şeklinde değil. Asimetrik.
Yüzgeçler 10 Yüzgeçler butların tam önünden yukarıya doğru yükselir. Kuvvetli ve simetrik olmalıdır. Eğik. Çok zayıf. Çok aşağıda. Simetrik değil.
Baş ve Boyun 10 Baş ince, yılan başı gibi ve parlak. Boyun, uzun ve parlak, öne eğiktir. Baş ve boyun tüyleri düz olmalıdır. Baş çok büyük ve yuvarlak. Boyun kısa ve dolgun. Başta ve boyunda kıvırcık tüyler var.
Kuyruk 5 Sıkı ve kapalı. Kuyruk geniş ve açık
Kanatlar 5 Kanatlar birleşik ve uzundur. Çaprazlanmadan kuyruk üstünde durmalıdır. Sarkık ve/veya çapraz
Genel Kondisyon 5 Kendi özelliğini sergiler bir duruş göstermelidir. Sağlıklı ve temiz olmalıdır. Bütün renkleri olabilir. Tırnaklar düz olmalıdır. Sağlıksız. Kusurlu. Tırnaklar, parmaklar ve gagada şekil bozuklukları var. Tırnaklar tirbuşon şeklinde

TKKKF- COM Standartları - Sud Hollandis (Güney Kıvırcığı)




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr