Mehringer
KriterPuanStandartHatalar
Boy 20 En fazla 13 cm. 13 cm.den büyük.
Manto 15 Sırttaki kıvırcıklık mümkün olduğunca belirgin ve uzun olmalı. Manto tüyleri sırtı bir ortadan ikiye ayırmalı ve iki taraf simetrik olmalıdır. Buket kıvırcıklığı yumuşak tüylerden oluşmalı ve mantonun bitiminde kuyruğa ve sağa sola doğru dökülmelidir. Manto, çok kısa, çok dar, orta çizgi net değil. Simetri yok, çok kısa tüylerden oluşmuş. Buket zayıf veya yok.
Göğüs ve Karın 15 Göğüs tüyleri vücudun iki tarafından gelerek ortada simetrik olarak birleşmelidir. Karın tüyleri de kıvırcık ve düzenli olmalıdır. Simetrik değil. Düz, hacimsiz, dalgalı veya boşluklu.
Yüzgeçler 15 Butların üstündeki tüyler hacimli, yukarıya dönük ve iki tarafta simetrik olmalıdır. Zayıf ve eğik. Yüzgeçler yok veya simetrik değil. Yüzgeçler göğüse yönelik veya göğüse karışmış. Yüzgeçler yanda değil karına yerleşmiş.
Baş 10 Mehringer’ in geniş bir kafası olması gerekir. Baş vücudun geri kalanıyla uyumlu olmalıdır. Baştaki kıvırcıklık ve şekil, güzel olmalıdır. Favoriler yanaklardan çıkmalıdır. Boyun da çepeçevre bir yaka olmalıdır. Yaka, bedenden boyuna geçiş bölümü olarak net görülmelidir. Kıvırcıklığı az veya kapüşon şeklinde arkadan kapalı. Çok küçük, şekilsiz. Favorileri yok. Yakalık yok.
Ayaklar 5 Bacaklar kısa ve tüylerle kaplı olmalıdır. Tırnaklar, tirbuşon şeklindedir. Tırnaklar kısaltılmalıdır. Düz veya kırık tırnaklar. Çok uzamış kısaltılmamış tırnaklar. Bacakları çok uzun ve/veya baldırlar tüysüz.
Kuyruk ve Horoz Tüyü 5 Kuyruk gürbüz ve geniş olmalıdır. Horoz tüyleri görünür olmalıdır Kırlangıç kuyruğu inceliğinde ve/veya çatallı.
Duruş 5 Mehringer, baş, boyun ve kuyruk düz bir çizgi oluşturacak şekilde dik durmalıdır. Eğik, tüneğe yatık.
Tüy Yapısı 5 Hacimli, sağlıklı ve kıvırcık tüylerin arasında boşluklar olmamalıdır. Tüyler hacimsiz, mat, kısa ve sert, ışıltısı eksik.
Genel Kondisyon 5 Çok sağlıklı, temiz olmalı kendini kafeste güzel sergilemelidir. Bütün renkleri görülebilir. Sağlıksız, ürkek, pis

TKKKF- COM Standartları - Mehringer




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr